کاربرد جی پی اس دریایی کوتاه شده واژه سیستم موقعیت یابی جهانی است که به واسطه آن هر کسی می تواند همواره اطلاعات موقعیتی را در سراسر دنیا پیدا کند .
جی پی اس یک سیستم مسیریابی و راهبری ماهواره ای است که تقریبا از شبکه هایی دارای حداقل ۲۴ ماهواره تشکیل شده است . این ماهواره ها به توصیه وزارت دفاع ایالات متحده ساخته شده و جایگاه آنان در مدار زمین می باشد جی پی اس در اوایل در اوایل برای مصارف نظامی به کار برده می شد ولی به کارگیری همگانی آن از سال ۱۹۸۰ شروع شد .

به طور کلی جی پی اس را می توان اینگونه تعریف نمود که سیستم موقعیت یابی جهانی جی پی اس ابزاری متعلق به ایالات متحده می باشد که ناوبری و زمان بندی (PNT) و خدمات موقعیت یابی را به کاربران ارائه می دهد . سیستم موقعیت یابی جی پی اس دارای سه بخش می باشد که این سه بخش عبارت است از : بخش کاربر ، بخش کنترل ، بخش فضایی . نیروی فضایی ایالات متحده بخش های فضایی و کنترل را توسعه ، حفظ و بهره برداری می کند .
گذشت زمان و علم و تکنولوژی بشر باعث شده است که سیستم موقعیت یابی جهانی بتواند نوع مکان یابی در دریا را متحول سازد .

کاربرد جی پی اس دریایی

کاربرد جی پی اس تجاری


در حال حاضر با وجود قایق ها و کشتی های زیادی که در دریا های مختلف وجود دارد پیدا کردن قایق و کشتی بدون سیستم ردیابی کار دشواری است ؛ چرا که در اوایل دهه هفتاد یعنی در زمان اولیه قایقرانی ناوبری در دریای آزاد به شیوه کاملاً قدیمی انجام می شد .
با محاسبات سنگین بر اساس اندازه گیری به وسیله ‌ی زاویه یاب سکستان سدس از ارتفاعات سیارات و ستارگان بود . دقت این ابزار از لحاظ موقعیت شناسی کشتی ( عرض جغرافیایی ، طول جغرافیایی ) در مایل اندازه گیری می‌شد . سپس SATNAV ، سیستم ماهواره ای ناوبری جایگزین این ابزار گشت ، که امروزه سیستم ردیابی GPS جایگزین آن شده که وسیله ای بسیار جالب و دیدنی است .

یک سری اطلاعات از ردیابی در ماهواره ها موجود است که معمولاً مدیر ناوبری قادر است این اطلاعات را به صورت پی درپی محاسبه و ذخیره نمایند درست همانگونه که ماهواره این اطلاعات را از کشتی دریافت می کند .

فرایند محاسبه موقعیت و کاربرد جی پی اس دریایی

این گونه از ماهواره ها معمولاً محاسبات را انجام می دهند و اطلاعاتی تقریباً درست و دقیق را به صورت 2D در قسمت مدیریت مکان یابی یعنی طول و عرض و عرض جغرافیایی ارائه می دهد ؛ اما باید دقت نمود در صورتی که از چهار ماهواره استفاده گردد ، می توان ارتفاع آن را نیز حساب کرد . با حفظ ذخیره اطلاعاتی از موقعیت‌های مختلف کشتی به سادگی می‌تواند سرعت کشتی را نیز تعیین کند و این محاسبات را نیز در زمان مشخص با موقعیت های مختلف به خوبی ارائه می‌دهد .

فرایند محاسبه موقعیت و کاربرد جی پی اس دریایی

یکی از نکاتی که بسیار در سیستم ردیابی gps مهم و قابل توجه است دقت این ابزار می باشد ، معمولاً ۱۰ الی ۱۵ متر برای سیستم های غیر نظامی و پیشرفت چشمگیری در شیوه های متمرکز قدیمی‌تر است . سیستم موقعیت یابی کاربرد جی پی اس دریایی مزایای زیادی دارد که همواره انسان را به این وا می ‌دارد که این وسیله کوچک را در مکان های مختلف با خود همراه داشته باشد . دیگر کاربرد جی پی اس دریایی این است که هنگامی که یک شخص قادر نیست ۵۰ متر را در امتداد متراکم مشاهده کند ، جی پی اس موقعیت جغرافیایی شما را بدون کم و کاستی دقت به فرد نشان می دهد .

فرایند نصب ردیاب


ممکن است برخی افراد بگویند که چگونه می توان این ردیاب ها را نصب نمود ، در پاسخ به سوال این افراد می‌توان گفت که نصب این گونه ردیاب ها کار بسیار ساده ای است . ابتدا گیرنده را به هر مکان مناسبی در پلان هدایت کنید ، سپس کابل را متصل کرده و آنتن را به یک نقطه مناسب بیرون رانید و گیرنده جی پی اس را به خوبی ببندید در نتیجه آن را به برق وصل کنید ؛ اگرچه باید به این نکته دقت نمود که برخی از اصلاحات جزئی ممکن است که برای تعیین موقعیت جی پی اس در یک نمودار ناوبری دریایی به صورت درست و دقیق کار ضروری باشد .

معمولاً اطلاعات gps در دریاها در دیگر تجهیزات ناوبری روی پست مانند سیستم های ارتباطی سیستم های ناوبری الکترونیکی و رادار ها تکرار می شود و جزء ناوبری های راحت و آسان و تقریبا بدون دردسر ، در حال حاضر از کمترین مانور در کشتی ها محسوب می شود .

دیدگاهتان را بنویسید